...
Slapen

Een gezonde slaap met deze 20 slaaptips

Gezonde slaap - goed en gezond slapen

Hoe belangrijk is goed slapen

Waarom is een goede en gezonde slaap noodzakelijk ? We hebben allemaal wel eens slaapproblemen of gebrek aan slaap. De reden hiervoor kan werkstress zijn. In sommige gevallen kan zelfs gedimd licht of een diner de slaap verstoren. Ook de juiste slaaphouding zal een goede slaap beïnvloeden. Mensen die goed en gezond slapen zullen merken dat het lichaam de functies tijdens de slaap beter weet uit te voeren, wat ongetwijfeld een positief effect heeft op de gezondheid en het humeur als je wakker bent. Zoals u weet, leidt chronisch slaapgebrek tot verschillende complicaties. Hoe het te vermijden? Voor een gezonde slaap is het belangrijk om met alle factoren rekening te houden.

Tips om beter te slapen

gezonde slaap - tips om beter te slapenDeze tips om een betere en gezonde slaap zullen zeker bijdragen tot een ander leven. Lees aandachtig deze 20 slaaptips en geniet van een goede nachtrust.

Probeer elke dag van de week op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en wakker te worden.

Het is het beste om tussen 22 uur en middernacht naar bed te gaan. Het is in deze tijd dat het lichaam van de meeste mensen zich ontspant.

Wandelen in de frisse lucht voordat je naar bed gaat, zal je helpen om snel in slaap te vallen.

Lichaamsbeweging overdag draagt ​​bij aan een gezonde slaap.

Om snel en vredig in slaap te vallen, kunt u rustige literatuur lezen of zachte, langzame muziek, natuurgeluiden, slaapliedjes, enz.

Probeer niet in slaap te vallen met de tv aan en gebruik uw tablet, telefoon of computer ongeveer een uur voor het slapengaan niet.

Vergeet niet je slaapkamer te ventileren voordat je naar bed gaat.

Doe het licht in de slaapkamer uit, anders is de slaap waarschijnlijk oppervlakkig, waardoor je lichaam niet volledig kan rusten en herstellen.

Wetenschappers raden aan om met je hoofd naar het noorden of oosten te slapen.

Eet niet voor het slapengaan. Een paar uur voor het slapengaan kunt u een lichte maaltijd gebruiken, zoals groenten, fruit of zure melkproducten.

Drink geen alcohol en dranken die cafeïne bevatten (cacao, koffie, thee) voordat u naar bed gaat. Thee met kamille, munt of warme melk met honing, gedronken voor het slapengaan, is goed voor het lichaam en helpt je sneller en gemakkelijker in slaap te vallen.

Voordat u naar bed gaat, moet u niet aan de dagelijkse problemen en zorgen denken, u heeft overdag tijd om erover na te denken. En ’s avonds is het het beste om te ontspannen en het lichaam te helpen volledig te ontspannen en te herstellen tijdens een nachtrust. Ontspan je spieren zoveel mogelijk en denk aan iets prettigs.

Neem geen koude douche voordat u naar bed gaat. ’s Avonds kunt u het beste een warm bad of douche nemen.

Gezonde slaap - goed en gezond slapenHet is het beste om meer naakt te slapen, en in geval van koude is het best een extra deken te gebruiken dan warme kleding aan te trekken.

Om het lichaam te laten rusten, is het voldoende om vier volledige slaapcycli te slapen, bestaande uit slow-wave en REM-slaap.

Slaap lekker met een goed bed. Het bed moet vlak zijn, niet te zacht en niet te hard.

Besteed aandacht aan je kussen: idealiter zou het orthopedisch moeten zijn, omdat een dergelijk kussen de vorm van hoofd en nek behoudt en hun natuurlijke rondingen herhaalt, wat een gunstig effect heeft op de kwaliteit van de slaap.

De juiste matras draagt bij aan een gezonde slaap

De juiste matras is de basis van een gezonde slaap. Volgens studies moet de matras om de 7 jaar worden vervangen. Maar helaas volgt bijna niemand deze regel. Het punt is dat in de eerste jaren, onder het gewicht van ons lichaam, de matras met 25% doorzakt en elk jaar meer en meer verslijt. Zo’n matras leidt tot een verkeerde ligging van de wervelkolom, heupen en daardoor pijn in rug, nek, etc. Op zo’n matras treedt een onjuiste gewichtsverdeling op de spieren op. Sommigen van hen zijn ontspannen, terwijl anderen de hele nacht gespannen zijn.

Daarnaast kunnen matrassen gemaakt zijn van giftige materialen, synthetische stoffen die met chemicaliën zijn behandeld om de verbranding te vertragen. Deze chemicaliën geven gassen af ​​en kunnen de gezondheid nadelig beïnvloeden. Nadat de schadelijke effecten van chemicaliën op de schildklier, het zenuwstelsel en de lever waren vastgesteld, stopten fabrikanten met het gebruik ervan.

Wat is de beste slaappositie om een gezonde slaap te bevorderen.

Wat is de beste slaappositie om een gezonde slaap te bevorderen.Een goed en gezonde slaap hangt veel af van de slaaphouding die je aanneemt tijdens de nachtrust. Uw welzijn wordt beïnvloed door de juiste houding tijdens de slaap. Wanneer je naar bed gaat, doe dan een bewuste poging om deze richtlijnen te volgen totdat ze een gewoonte worden:

De meest correcte slaaphouding is op je rug. In deze positie ontspannen alle spieren, stroomt het bloed vrij naar de hersenen en wordt het hart gelijkmatig belast. Artsen adviseren mensen met scoliose om op hun rug te slapen: zo ondersteunt de matras de wervelkolom. En als je om je uiterlijk geeft, dan is deze pose zeker iets voor jou! Het gezicht raakt het kussen ’s nachts niet aan, waardoor onnodige rimpels in het gezicht worden voorkomen.

Op je rug slapen wordt echter niet aanbevolen voor mensen die moeite hebben met ademhalen, slaap apneu, snurken, of voor zwangere vrouwen. En voor wie graag op de rug slaapt, is het onwenselijk om een ​​te hoog kussen te gebruiken, omdat dit het ademen bemoeilijkt.

Op je zij slapen is ook voor de meeste mensen geschikt. Als we op onze zij liggen, behoudt de wervelkolom zijn natuurlijke kromming en ontspant de rug. Toch moet je letten op aan welke kant je slaapt: op de rechterkant slapen kan brandend maagzuur veroorzaken, en op de linkerkant kan het het hart van hypertensieve patiënten extra belasten. Het wordt niet aanbevolen om uw handen onder het kussen te leggen, omdat dit de bloedcirculatie in uw handen schaadt.

Op je buik slapen wordt als het schadelijkst beschouwd. Liggend op onze buik, schenden we de juiste positie van het hoofd tijdens de slaap – we draaien het opzij, wat de bloedtoevoer naar de hersenen verstoort. De belasting van de gewrichten en spieren neemt toe, en met name op de borst, waardoor ademhalen moeilijk wordt. De buikligging maakt de natuurlijke kromming van de wervelkolom recht, en dit kan leiden tot rugpijn. Als je een aanhanger bent van deze pose, leg dan een klein kussen onder je heupen en onderbuik. Op deze manier kunt u de positie van de wervelkolom herstellen.

Je houd misschien ook van...

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.